İç Mekan Soft Play Oyun Alanı

İç Mekan Soft Play Oyun Alanı

 

İç Mekan Soft Play Oyun Alanı

Magic Play Soft play oyun alanı, farklı yaş gruplarının eğlenceli ve güvenli vakit geçirebildikleri yumuşak oyun parkurlarıdır. Soft play oyun grupları, çocuklarımızın enerjilerini atabilmeleri için üretilmiş özel mekânlardır. Çocuklarımız bu alanlarda güvenli bir şekilde eğlenebildikleri gibi farklı yarışmalar da düzenleyebilirler.

 Zıplama hareketlerini yoğun olarak barındıran soft play oyun alanı, tehlike ve yaralanma olasılığını minimuma indirger. Aile ve çocuklarımızın bu alanları birincil olarak tercih etme sebebi, zorlu hareketleri geniş bir alanda güvenli ve eğlenceli bir şekilde gerçekleştirebilmesidir.

 Soft play alanlar;

  • Eğlence merkezleri,
  • Avm,
  • Otel,
  • Fuar,
  • Etkinlikler
  • Cafe
  • Restoran
  • Anaokulu

Gibi demografik yapısında farklılık içeren birçok alanda tercih edilebilmektedir. Giderek daralan doğal çevre tahribatı ile iç mekân oyun alanı yönelimi gün geçtikçe artmaktadır.

1990 yıllarının başlarında ABD’nin özellikle 3-12 yaş gruplarının ihtiyacına yönelik oluşturulan bu sektör, bütün dünyayı etkisi altına almıştır. Dünya genelinde yeni bir eğlence anlayışı ve popülarite oluşturmuştur.  Basit bir iç mekânda oluşturulan tırmanma platformundan ayrılarak, farklı yaş gruplarında ki insanlara hitap eden eğlence alanlarına dönüşmüştür.

Çocukların oynayıp eğlenebilmesi için tasarlanmıştır. Yumuşak ergonomik yapı ve korunaklı ekipmanlarıyla bir düşme durumunda etkiyi azaltabilmesi için özel köpük bir malzemeyle sarılıdır. Böylelikle, kapalı oyun alanları, açık oyun alanlarına göre daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz.

 

Soft Play Oyun Parklarının Kullanım Alanları ve Çeşitleri

Kamusal ve kişisel kullanım için mobilya seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Soft play oyun alanı özellik ve ebatlar olarak da mekâna uygunluk sağlayabilirler. Küçük mekânlara kurulumu sağlanabildiği gibi 10000 m²’ lik alana kadarda inşası gerçekleştirilebilmektedir.

Soft Play Oyun Çeşitleri;

  • Dış ve iç mekân soft play oyun alanı
  • Alanlara özel üretilmiş proje ve tırmanma duvar çeşitleri
  • Trambolin çeşitleri
  • Top havuzları

En yaygın kullanılan çeşitleridir.

Soft Play Oyun Alanı Ve Çocuklarımız İçin Yararları

Çocuklarımız 2-3 yaş itibarı ile motor becerileri gelişmeye başlar. Motor becerileri gelişmekte olan çocuklarımız, bağımsızlık duygularını deneyimleriyle kazanırlar. Soft play oyun alanı, çocuğun dış çevresini tanıma ve kendi vücut koordinasyonunu sağlamakta büyük katkı sağlar.

Özel üretilmiş proje ve tırmanma duvar çeşitlerinde hem enerjilerini atma fırsatı bulurlar hem de vücut bölümlerini tanıyıp, denge unsurunun önemini kavrarlar.

Örneğin bir top havuzunda miniklerimiz kaba ve ince motor becerilerini keşfedip kolaylıkla geliştirebilirler. En sevilen oyun alanlarından olan top havuzları, çocuklarınızın ilk sosyalleşme ortamı olabilir. Yaşıtlarıyla eğlenerek bacak ve kol kaslarını geliştirip, hareket, denge ve koordinasyonunu arttırabilir. Minik ellerinin kolaylıkla kavrayabildiği yumuşak toplar ise onların dokunma duyusunu da harekete geçirmektedir.

Soft play alanlar onların gelişimini desteklemek için ergonomik yapıda üretilmişlerdir. İşitsel, görsel ve duyusal becerilerini güçlendirerek, eğlenerek öğrenmenin keyfini onlara sunar. Yeni deneyimler farklı algı ve bakış açısı da oluşturmalarını sağlamaktadır.

Yaratıcı yeteneklerini ve hayal güçlerini keşfeden çocuklar, farklı birçok deneyimi de kazanma imkânı yakalamaktadır. Hayal gücünü keşfeden her çocuğunda öğrenme isteği tetiklenmiş olur.  Bunları yaparken de,  çocuğunuz yumuşak tabanlı yapılar sayesinde kendini güvende hissedip, sadece ortamın keyfini çıkarırlar.

Büyük mekân projeleri olduklarından dolayı, birçok çocuğun oynamasına da imkân tanır. Bu alanlar, çocukların kolayca iletişim kurup, rekabet ortamında, kazanma, kaybetme gibi duygusal tanımaları da öğrenmeye ortam hazırlamaktadır.

 

Soft Play Oyun Alanı Olarak Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?

Eğlence merkezi olarak çocuklarımıza, güvenli ve keyifli anlar sunmaktayız. Çocuklarımızı yalnızca eğlenme güdüsüne değil, öğrenmeyi destekleyen projelerimize davet etmekteyiz.

  • Alanların güvenliğini daima üst düzeyde tutmaktayız.
  • Soft play alanların iskelet yapısı sağlam olması sebebiyle, metal profilden oluşturulmuştur. Üzeri branda ve özel sünger ile kaplanarak, tehlike riskini engelleyen panel sistemlerden meydana gelir.
  • Panel sistemler dayanıklı file ağlarla kaplanarak düşme olasılığını ortadan kaldırır.
  • Oyun sistemlerimiz EN-1176-10 standartları gözetilerek dizayn edilmiştir.
  • Şişme oyun alanlarımız, eğitim köşeleri, hayvan rotatörleri, tırmanma merdivenleri sünger bloklarımız gibi geniş faaliyet alanları ile her yaştan çocuğa hitap edebilmekteyiz.
  • İskelet yapısında kullanılmış olan oyuncak ve malzemeler 1. Kalite malzemeden üretilmiştir.
  • Yüksek kalite malzemelerle oluşturulan sağlam yapısı ile tehlikelere karşı koruyucu özelliğe sahip ve alerji riski barındırmamaktadır.
  • Son olarak soft play oyun alanı, özel eğitimli görevliler tarafından sürekli kontrol edilmektedir. Alan başlarında bulunan bu görevliler, çocuk güvenliğini tehlikeye düşürecek durumlarda uyarı ve acil durumlara ise müdahale edebilme yetkisine sahiptir.